Jak používat GuideReader - Pro počítače

V tomto videu se dozvíte, jak pro ovládání programu GuideReader používat klávesnici a myš. Zjistěte více na https://yourdolphin.com/guidereader

Transcript

V tomto videu se dozvíte, jak pro ovládání programu GuideReader používat klávesnici a myš.

Dáváte-li přednost používání klávesnice, můžete se pohybovat po položkách na obrazovce pomocí šipek vpravo dole na klávesnici. Na další položku na obrazovce se přesunete stisknutím šipky „dolů“,

[GuideReader: Knihy, dva ze šesti. Chcete-li číst knihu, vyberte tuto možnost. Noviny a časopisy, tři ze šesti. Chcete-li číst noviny, vyberte tuto možnost.]

Na předchozí položku přejdete stisknutím šipky „nahoru“.

Až najdete požadovanou položku, stiskněte klávesu Enter, která je vlevo nad šipkami. Položka bude vybrána a otevře se nová obrazovka. Chcete-li se vrátit zpět na předchozí obrazovku, stiskněte klávesu Escape umístěnou v levém horním rohu klávesnice.

Pokud dáváte přednost použití myši, můžete se mezi položkami posouvat pomocí tlačítek umístěných na pravém a levém okraji obrazovky. Kliknutím na tlačítko „Další“, které se nachází vpravo, se přesunete na další položku. Kliknutím na tlačítko „Předchozí“, které se nachází vlevo, se přesunete zpět na předchozí položku.

Když naleznete požadovanou položku, přemístěte ukazatel myši na tlačítko OK v pravém dolním rohu obrazovky a jednou klikněte. Jakoukoli položku můžete také vybrat tím, že na ni přesunete ukazatel myši. Jedním kliknutím bude název položky přečten nahlas, dvojím kliknutím položku otevřete. Chcete-li se vrátit zpět na předchozí obrazovku, klikněte na tlačítko „Zpět“ umístěné vlevo dole na obrazovce.

Některé obrazovky mají v levém horním rohu modré tlačítko. Jedná se o tlačítko „Akce“, které otevírá seznam akcí dostupných pro právě používanou obrazovku. Tlačítko použijete například tehdy, když čtete knihu a chcete přeskočit na další kapitolu. Nabídku dostupných akcí otevřete stisknutím klávesy F2 na klávesnici, nebo klinutím myší na modré tlačítko „Akce“.

Pokud potřebujete pomoc, stiskněte klávesu F1 na klávesnici. Zobrazí se Vám užitečné rady pro obrazovku, kterou právě používáte. Chcete-li zobrazit „Nápovědu a informace“, na klávesnici přidržte klávesu Control a stiskněte klávesu F1, nebo myší klikněte na žluté tlačítko v pravém horním rohu obrazovky. Zde najdete informace o Vašem zařízení, např. čas a datum, zda jste připojeni k internetu či zda máte nová oznámení.

Zapamatujte si:

- Chcete-li se přesunout mezi položkami na obrazovce, použijte klávesy se šipkami nahoru a dolů na klávesnici, nebo myší klikněte na tlačítka „Další“ a „Předchozí“.

- Chcete-li vybrat položku pomocí klávesnice, stiskněte klávesu Enter. Na předchozí obrazovku se vrátíte stisknutím klávesy Escape.

- Chcete-li vybrat položku pomocí myši, klikněte na tlačítko OK. Na předchozí obrazovku se vrátíte kliknutím na tlačítko Zpět.

- Chcete-li otevřít nabídku akcí dostupných pro obrazovku, kterou právě používáte, stiskněte klávesu F2 na klávesnici nebo myší klikněte na modré tlačítko v levé horní části obrazovky.

- Pokud potřebujete pomoc, stiskněte klávesu F1 na klávesnici,

- nebo myší klikněte na žluté tlačítko v pravém horním rohu obrazovky.

Doufáme, že se Vám program GuideReader líbí. Nezapomeňte, že kdykoli budete potřebovat pomoc, můžete navštívit yourdolphin.com/support.