Ladda ner böcker från Legimus, med SuperNova

Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=lUs1wnQhjEg SuperNova erbjuder dig att söka efter ladda ned och läsa talböcker från Legimus. Du kan testa SuperNova genom att ladda ned en 30-dagars kostnadsfri demoversion av SuperNova från https://www.yourdolphin.com/supernova

Transcript

För personer med en synskada är det enkelt att logga in, söka efter, ladda ned och läsa talböcker från Legimus online-bibliotek i SuperNova. SuperNova har stöd för ett brett urval av färgscheman, förstorings-, tal- och skärmläsningsfunktioner. Det är även enkelt att flytta böcker nedladdade till din dator till din bärbara uppspelningsenhet med hjälp av SuperNova.

Öppna kontrollpanelen i Supernova genom att trycka Kontroll + Mellanslag, välj fliken “Media” och klicka på knappen ”Böcker”. Välj menyalternativet “Online-bibliotek”. En lista med innehållsleverantörer presenteras. Har du flera olika innehållsleverantörer flyttar mellan de olika biblioteks-alternativen med hjälp av musen eller pil upp- och pil ner-tangenterna.

När Legimus är markerat tryck på Retur-tangenten, en dialogruta för inloggning till Legimus öppnas. Du flyttar dig i dialogrutans olika fält med Tab-tangenten.

Skriv in inloggningsuppgifterna, användarnamn och lösenord, som du har fått från ditt bibliotek. Markera kryssrutan “Kom ihåg mig” och klicka på ”OK-knappen” eller tryck Retur-tangenten. Då behöver du inte skriva in dina inloggningsuppgifter varje gång du vill söka efter böcker i Legimus.

När du är inloggad kan du söka efter och ladda ned de böcker du önskar från Legimus. Dina nedladdade böcker hittar du i menyalternativet “Mina böcker”.

När du letar efter en specifik bok i Legimus hittar du den genom att använda sökfunktionen. Gå till sökfältet på startsidan i Legimus. Skriv in namnet på boktiteln eller författarnamnet för boken du letar efter och tryck på Retur-tangenten. En lista med sökresultat presenteras.

När du har hittat boken du söker, markera den och tryck Retur-tangenten för att öppna sidan med bokinformation. Tryck på knappen för nedladdning, den är placerad högt upp till vänster. SuperNova laddar ned boken till din egen bokhylla. Tryck på “Spela”-knappen för att börja läsa boken.

För mer information om SuperNova, eller för att ladda ned en 30-dagars demoversion besök vår hemsida yourdolphin.com/supernova